2 augusta, 2024

Kvalitný život po 50: Spoznajte zdravotné výhody cvičenia na vlastnom tele

Cvičenie je jednou z najúčinnejších foriem prevencie voči fyzickým a duševným problémom, ktoré žiadna iná intervencia – či už lieky, alebo iné prostriedky – nemôže plne nahradiť. Udržiavanie aktívneho životného štýlu vám pomôže žiť dlhšie a kvalitnejšie, preto je dôležité v každom veku.  V tomto článku sa dozviete:  ● čo seniorom odporúča Svetová zdravotnícka organizácia… Read more »

Miroslav Lenárt
1 februára, 2024

Projekt Dobrý tréner

Byť dobrým trénerom je poslanie. Aj preto sa s tebou o naše skúsenosti a omyly z dlhoročnej trénerskej praxe radi podelíme. V rámci ročného tréningového programu “dobrý tréner” od nás získaš komplexný prehľad o správnom vedení tréningu a množstvo odborných znalostí z oblastí pohybu, výživy a regenerácie.

Radovan Gergeľ
12 apríla, 2022

1. O bolesti a trénovaní

Podcast motivujúci k pohybu a osobnému rastu, od trénerov pre každého, kto sa hýbe. Rozhovory, myšlienky, inšpirácie, návody, hostia.

admin
11 februára, 2022

RadyActive sa mení na DAVAJ MAKAJ

Pod novou značkou DAVAJ MAKAJ v nových priestoroch budeme otvorení každému bez rozdielu. Inšpirujeme k pohybu nielen tých, čo už cvičia a iba hľadajú krajšie fitko, ale najmä tých, ktorí sa pohrávajú s myšlienkou začať cvičiť, no predsudky, hanba či strach z neprijatia im v tom bránia.

Radovan Gergeľ
27 októbra, 2021

Unikátny koncept

DAVAJ MAKAJ nie je len gym a fitko, je životnou filozofiou každodenne premietanou do pohybu, fyzického zdravia a správneho mentálneho nastavenia. Je priestorom, do ktorého patrí každý, kto sa chce v živote posunúť ďalej. Bez rozdielu veku, pohlavia či skúsenosti.

Radovan Gergeľ
27 októbra, 2021

POUŽÍVAJ MOZOG, NIE VÝHOVORKY

Vážení, o pár riadkov nižšie máte možnosť sa podrobiť vysoko sofistikovanému testu z prestížnej výživovej Univerzity Rady Active v Košiciach, ktorý s 99% presnosťou určí, či patríte medzi NAJLEPŠÍCH VÝŽIVOVÝCH PORADCOV SVETA!

Radovan Gergeľ
27 októbra, 2021

SVALY NIE SÚ HLÚPE

„Svaly sú inteligentné a autonómne. Dokazuje to prítomnosť nezávislých „svalových hodín“ s radom jedinečných génov, ktoré exprimujú v súlade so svojím prostredím a naplánovaným tréningom. Navyše, svaly majú schopnosť predvídať nadchádzajúci tréning, čím dokážu ovplyvňovať požadované molekulárne reakcie spojene so svalovým výkonom.“

Radovan Gergeľ
27 októbra, 2021

FITNESS IS DEAD!

Ja si ani nedokážem predstaviť koľko utrpenia, sebazaprenia, odhodlania a námahy musí obnášať taká príprava fitnesky. Určite ide o enormné množstvo tréningov, diétovania a odriekania si pôžitkov okolitého sveta. Keď mnohí ešte spia, ony už zarezávajú vo fitku na rannom kardiu.

Radovan Gergeľ
26 októbra, 2021

BIELKOVINY A ZDRAVIE

Ovykle sa do fb debát nezapájam ale teraz mi to nedá. Tvrdenie “že je v naších podmienkach potrebný zvýšený príjem bielkovín”? Dovolím si tvrdiť opak.

Radovan Gergeľ